Hoi boodschappen, doei verpakkingen!

Zuid-Hollandse Nieuwe

Nieuwe ondernemers en veelbelovende startups in de spotlights.

Fotografie: Pieter Pot

Boodschappen doen zonder dat je verpakkingen koopt. Duurzamer leven zonder gedoe. Dat is wat consumenten willen. Pieter Pot bewijst dat duurzaam, sexy en makkelijk soms hetzelfde is.

Pieter Pot pakt de groeiende berg verpakkingen aan. Ze bezorgen producten aan huis in glazen potten. Het motto: Hoi boodschappen, doei verpakkingen! Jouri Schoemaker, initiatiefnemer en eigenaar: “We stralen speelsheid, positiviteit en gemak uit en dat werkt.”

Het bedrijf is pas 2,5 jaar actief, begonnen in Rotterdam. Jouri ontwikkelde samen met Martijn Bijmolt het concept dat al snel uitbreidde naar het hele land en Vlaanderen. Nu heeft ook Duitsland interesse.

"Het mooie is dat de hele keten meewerkt, dus we kopen in bulk in waardoor verpakkingen in de hele keten worden teruggedrongen. De producenten vullen onze potten."

Enkele cijfers

De provincie Zuid-Holland wil in 2050 volledig circulair zijn. 1.770.582 verpakkingen zijn er bespaard sinds de start van Pieter Pot. Het bezorgen van één herbruikbare pot stoot minder CO2 uit dan het bezorgen van een pak muesli (+20% CO2), een plastic fles ketchup (+157% CO2) en een wegwerppot mayonaise (+32% CO2).

Er komt extra geld beschikbaar om de Zuid-Hollandse innovatiekracht nog verder te vergroten. Het fonds van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, wordt uitgebreid met €63,6 miljoen. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld startups en scale-ups zoals Pieter Pot helpen verder te groeien of nieuwe hightech technologieën laten ontwikkelen.

Meer informatie:

www.pieter-pot.nl www.innovationquarter.nl

Elke dag beter. Zuid-Holland.

Deel deze pagina