Verborgen parel

Maak kennis met mooie plekjes, monumenten, bijzondere musea en andere bezienswaardigheden in Zuid-Holland.

Archeologiehuis Zuid-Holland

Fotografie: Martijn Beekman

Oude botten vertellen nieuwe verhalen!

In het Archeologiehuis Zuid-Holland, gelegen op het terrein van het Archeon in Alphen a/d Rijn, worden mooie verhalen over de geschiedenis van Zuid-Holland verteld. De bovenste verdieping is ook de toonzaal van ons eigen Provinciaal Archeologisch Depot voor de bodemvondsten. Je kunt hier meer te weten komen over onze historie aan de hand van veel prachtige archeologische vondsten uit Zuid-Holland.

Zo is er een zwaard uit de middeleeuwen, een peddel van ongeveer 7000 jaar oud uit het mesolithicum en zelfs een familiegraf uit de bronstijd. Op de begane grond vind je ook nog een kano uit de Romeinse tijd! Ook wordt er van alles uitgelegd aan de hand van films en doe-tafels. De archeologische vondsten dateren uit de prehistorie tot en met de middeleeuwen en komen uit ons eigen depot.

Meer weten over nieuwe wetenschappelijk archeologische onderzoeken naar skeletmateriaal? Kom dan eens de tentoonstelling ‘Oude botten, nieuwe verhalen’ bekijken en zie hoe de botten van oude skeletten ons nieuwe verhalen kunnen vertellen over ons verleden.

Kom kijken, het zal je verbazen! De toegang tot het Archeologiehuis is gratis.

Elke dag beter. Zuid-Holland.

Deel deze pagina