Werken aan de toekomst

Werken aan de toekomst, betekent ook voorbereid zijn op die toekomst. Voorsorteren op klimaat-verandering bijvoorbeeld. Wij merken de effecten nu al, en daar willen/moeten wij ons op voorbereiden. Om de effecten en risico’s zoveel mogelijk te beperken, onderzoeken we de mogelijkheden van klimaatneutraal (land)bouwen. In deze nieuwe editie van Zuid-Holland in beeld vind je een aantal concrete voorbeelden terug.

Zoals het verhaal van 2 agrariërs uit de Alblasserwaard, die onderzoeken hoe je een nieuw, economisch haalbaar bedrijfsmodel ontwikkelt met minimale impact voor het klimaat. Of het verhaal van startup Energy Architects. die onze challenge Toekomstbestendige Woningbouw hebben gewonnen. Verder brengen we in deze editie -letterlijk- groot onderhoud aan onze bruggen in beeld, maar duiken ook kopje onder in onze vaarwegen om te laten zien hoe we werken aan de waterkwaliteit en het klimaat onder water.

Klimaatverandering heeft ook effect op onze gezondheid en dat vraagt iets van onze gezondheidszorg. Bart van Zijll Langhout, voorzitter van het Bio Science Park in Leiden, vertelt hoe bedrijven, kennisinstituten en overheden hier samenwerken aan innovaties in de zorg die daarvoor nodig zijn.

Kortom, dit magazine staat weer bol van artikelen die laten zien hoe we werken aan de toekomst en de transities die daarvoor nodig zijn. Waarbij we uiteraard ons rijke verleden niet uit het oog verliezen. De bunkerroute bij Ouddorp is daar een goed voorbeeld van.

We koesteren en beschermen ons cultureel erfgoed, samen met talloze, lokale vrijwilligers. Onmisbare krachten die zich lokaal inzetten voor behoud van hun eigen erfgoed. Zoals bij de Historische Buitenplaats Ockenburg, onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Veel leesplezier!

Berend Potjer, gedeputeerde communicatie PS: Heb je genoten en wil je het volgende magazine ook ontvangen, abonneer je dan hier

"Wij merken de effecten van klimaatverandering nu al, daar moeten wij ons op voorbereiden."

Elke dag beter. Zuid-Holland.

Deel deze pagina