Voorrang voor de natuur

Het groen in onze provincie vind je op de meest onverwachte plaatsen. Zo staan deze dagen de bermen weer volop in bloei. Van klaproos tot fluitenkruid, het levert prachtige plaatjes op. Bovendien is het meer dan mooi alleen; voor de biodiversiteit is het ook belangrijk dat er verschillende bloemen en insecten in de bermen leven. Hier letten we dan ook goed op tijdens het maaiseizoen, we geven de natuur zoveel mogelijk voorrang. In deze editie van Zuid-Holland in beeld vertelt een ecoloog ons hier meer over.

Over voorrang gesproken, niet alle natuur blijft altijd ‘netjes’ in de berm. Zeker nu het goed gaat met de reeën in Zuid-Holland is het af en toe opletten geblazen. Soms steekt een ree onverwacht de weg over. Lees meer over de maatregelen die wij samen met wildbeheereenheden nemen om aanrijdingen te voorkomen. Buiten de bermen zijn er natuurlijk tal van mooie, groene plekken om van te genieten in onze provincie. Neem de Krimpenerwaard bijvoorbeeld. Een prachtige plek, waar komende jaren nog eens 2000 hectare aan nieuwe natuur wordt aangelegd.

Naast wandelen en fietsen door een groene omgeving, kun je natuurlijk ook de boot nemen om onze mooie provincie vanaf het water te bekijken. Het vaarseizoen is namelijk weer begonnen. Ook daar besteden we in dit magazine volop aandacht aan.

Kortom, heel veel groen dit keer. Van natuur tot aan groene economie. Toekomstgericht, want er is ook veel innovatie terug te vinden in dit magazine: van rijdende zonnepanelen tot een hele innovatieve wereld achter glas in de tuinbouwsector. Ook vertelt een zelfstandige ondernemer hoe hij zijn bedrijf verder ontwikkelt, mede dankzij de digitaliseringsvouchers uit de mkb-deals.

Al met al dus weer een heel gevarieerde editie.

Veel leesplezier gewenst!

Berend Potjer, gedeputeerde communicatie PS: Heb je genoten en wil je het volgende magazine ook ontvangen, abonneer je dan hier

"Het groen in onze provincie vind je op de meest onverwachte plaatsen."

Elke dag beter. Zuid-Holland.

Deel deze pagina